Stichting

De Brabantse Hoeders

Open kerkendag

BROCHURE KERKEN COVER OMSLAGOp 26 november 2017 wordt in Brabant een Open Kerkendag gehouden. Het streven is dat op die zondag meer dan 600 kerken – protestants en katholiek - in onze provincie zijn geopend. Dit unieke evenement wil Brabanders kennis laten nemen van het grote culturele belang van de kerken. Bewustwording draagt bij aan het vinden van goede herbestemmingen van kerken die aan de eredienst zijn of worden onttrokken. De komende jaren is het herbestemmen van kerken het grootste culturele probleem van Brabant.

De Brabantse Open Kerkendag is een initiatief van de Stichting Brabantse Hoeders. In de aanloop tot deze open kerkendag op 26 november 2017 is deze brochure over het herbestemmen van kerken uitgegeven. Een brochure van 40 pagina‘s over het herbestemmen van kerken. De zeer lezenswaardige brochure met veel foto’s en informatie is gepresenteerd op de nieuwjaarsreceptie in het Brabantse provinciehuis op 12 januari 2017.  Na afloop van de receptie werd de onderstaande foto gemaakt. Het dochtertje van Stijn van der Loo zit met veel plezier met een exemplaar van de brochure in haar handen. Het is een symbolische foto want de brochure is er voor iedereen. De brochure kan gratis worden besteld door een mailtje te sturen. Klik daarvoor Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Bij de organisatie van dit grote evenement willen de Brabantse Hoeders met zoveel mogelijk organisaties samenwerken. Wie mee wil werken wordt verzocht contact op te nemen met de organisatie van de Open Kerkendag. Klik daarvoor Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Bij haar kunnen ook ideeën worden aangemeld over de inkleding van de open kerkendag. Het streven is niet alleen dat alle kerken zijn geopend, maar dat er ook culturele activiteiten worden aangeboden zoals rondleidingen, tentoonstellingen, muziekuitvoeringen etc. Verder is de stichting op zoek naar vrijwilligers die mee willen helpen de Brabantse Open Kerkendag te organiseren.

Doe mee, want het behoud van de Brabantse kerken is in ieders belang.

Zie het onderstaande filmpjeHier onder enige foto's van de eerste presentatie van het boekje op de nieuwjaarsreceptie in het provinciehuis.

kerkenactie
IMG 0646